ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑΣ

γράφει η πρώην διευθύντρια του σχολείου (2008-2012) κα Μαρία Τοπούζη

Το Περιφερειακό Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς βρίσκεται ανατολικά της Κοκκινοτριμιθιάς σε κοντινή απόσταση από τα Κρατητήρια, σε μια περιοχή η οποία άρχισε να αναπτύσσεται ραγδαία με αφορμή την όδευση του υπεραστικού δρόμου Λευκωσίας-Τροόδους. Η ίδρυση του Σχολείου ήταν αποτέλεσμα των προσπαθειών της ομάδας πρωτοβουλίας του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Κοκκινοτριμιθιάς, η οποία συνέλεξεν τους αριθμούς των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων των πέντε κοινοτήτων της περιοχής, Κοκκινοτριμιθιάς, Παλιομετόχου, Μάμμαρι, Αγίων Τριμιθιάς και Δένειας καθώς και άλλα στοιχεία. Το Μάιο του 1995, επισκέφθηκε την τότε Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κυρία Κλαίρη Αγγελίδου και υποστήριξε όχι μόνο τη βιωσιμότητα ενός Γυμνασίου στην περιοχή Κοκκινοτριμιθιάς αλλά και την αναγκαιότητα ίδρυσής του τόσο για το καλώς νοούμενο συμφέρον των κατοίκων όσο και για το καλό του κράτους.

Capture

Το σχολείο όπως είναι σήμερα

Η εισήγηση προνοούσε ότι το σχολείο θα χτιζόταν σε χαλίτικη γη και θα κάλυπτε τις ανάγκες 400 περίπου μαθητών στις τρεις τάξεις, οι οποίοι δεν θα μετακινούνταν στη Λευκωσία για τη μόρφωσή τους. Η απόφαση λήφθηκε και το σχολείο θεμελιώθηκε το Μάιο του 2002 από τον τότε Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ Ουράνιο Ιωαννίδη.

κοκκιηγυθ

Κατάθεση θεμελίου λίθου από τον κ. Ουράνιο Ιωαννίδη

Τα εγκαίνια του σχολείου έγιναν, με τις ευλογίες της εκκλησίας, στις 22 Μαΐου 2005, από τον αείμνηστο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κο Τάσσο Παπαδόπουλο.

Το σχολείο λειτούργησε για πρώτη φορά τη σχολική χρονιά 2002-2003 με πρώτο Διευθυντή τον κ Θεμιστοκλή Μασούρα και Β. Διευθυντές τους κους Γεώργιο Τοπούζη και Χαράλαμπο Ιακώβου. Εδώ ας σημειωθεί ότι και τα τρία μέλη της διευθυντικής ομάδας ήταν κάτοικοι της περιοχής και γνώριζαν πρόσωπα και καταστάσεις. Αυτό τους βοήθησε πολύ στη διεκπεραίωση των εργασιών του σχολείου τις πρώτες δύσκολες μέρες. Σύμφωνα με δικές τους μαρτυρίες τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου του 2002, όταν κλήθηκαν να αναλάβουν το σχολείο, ο σχολικός χώρος έμοιαζε με εργοτάξιο. Εξοπλισμός δεν υπήρχε και οι αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια και τα γραφεία διοίκησης ήταν άδεια. Σιγά, σιγά όμως με τις προσπάθειες όλων, Κοινοτικών Συμβουλίων, Σχολικής Εφορείας, Εκκλησιαστικών Αρχών, Διεύθυνσης και Καθηγητών καθώς και του Υπουργείου Παιδείας, το Σχολείο στις 11 Σεπτεμβρίου 2002 υποδέχτηκε τους πρώτους 160 μαθητές στην Α΄ τάξη. Το Σεπτέμβρη του 2005 το Σχολείο λειτούργησε και με τις τρεις τάξεις και 400 περίπου μαθητές.

Untitled
Η πρώτη διευθυντική ομάδα

Τον Ιούνιο σε μια ξεχωριστή τελετή αποφοίτησης αποχαιρέτισε τους πρώτους του απόφοιτους. Το Σεπτέμβριο του 2008, μετά την αφυπηρέτηση του κου Θεμιστοκλή Μασούρα, τη διεύθυνση του σχολείου ανέλαβε η κα Μαρία Τοπούζη η οποία αφυπηρέτησε το 2012 ύστερα από τετραετή προσφορά.

Σήμερα το σχολικό κτίριο διαθέτει δεκατέσσερις αίθουσες διδασκαλίας, δύο εργαστήρια Φυσικής-Χημείας, τρία εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, δύο Σχεδιασμού και Τεχνολογίας, δύο Οικιακής Οικονομίας, αίθουσα Μουσικής, αίθουσα Τέχνης, αίθουσα Γλωσσών και Αίθουσα Προβολών. Διαθέτει επίσης γήπεδο κλασσικού αθλητισμού με στίβο, γήπεδα καλαθόσφαιρας και πετόσφαιρας, αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης, Βιβλιοθήκη, Ιατρείο, Γραφείο Συμβουλευτικής, Κυλικείο και Γραφεία Διοίκησης.

ejofylo

Το περιοδικό του σχολείου. Τίτλος: Άνοιξη

Απώτερος στόχος του σχολείου, εκτός από την ακαδημαϊκή μόρφωση, την ηθική και θρησκευτική διαπαιδαγώγηση και γενικά την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών, είναι η ανάδειξή του σε σύγχρονο πρότυπο εκπαιδευτήριο και ένα πολιτιστικό φάρο της περιοχής μέσα από τις ποικίλες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που αναλαμβάνουν οι μαθητές του με τη βοήθεια και τη στήριξη των καθηγητών τους. Γιορτές και επετειακές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, συμμετοχή σε πανελλήνιους και διεθνής διαγωνισμούς, συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, έρευνες, μαθητικά συνέδρια, χοροεσπερίδες, φιλανθρωπικά παζαράκια, εθελοντισμός είναι μόνο μερικές από αυτές.

Το Μάιο του 2012, το Σχολείο γιόρτασε τα δεκάχρονά του με λαμπρή τελετή στην οποία παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό εκτός από τη Διευθύντρια κα Μαρία Τοπούζη, ο τέως Διευθυντής κος Θεμιστοκλής Μασούρας, ο κος Λοΐζος Αναστασιάδης, ΕΜΕ Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας κος Χριστάκης Μελετιές, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων κος Ανδρέας Καουρής, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ κος Δημήτρης Ταλιαδώρος. Συγκινητικός ήταν ο χαιρετισμός της Άννας Πίπη, αποφοίτου του ΤΕΠΑΚ, εκ μέρους των πρώτων αποφοίτων του Σχολείου.
Σήμερα το Περιφερειακό Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς συνεχίζει τη λαμπρή του πορεία υπό τη διεύθυνση του κου Μάριου Αντωνιάδη, ο οποίος ανέλαβε το Σεπτέμβριο του 2012, μετά την αφυπηρέτηση της κας Μαρίας Τοπούζη.

Ελπίζουμε ότι το Περιφερειακό Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς θα συνεχίσει να αποτελεί τον λαμπρό φάρο της δυτικής περιφέρειας Λευκωσίας.

Untitledδγτ

Από τις δραστηριότητες του σχολείου: ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

.ααα

Από τις δραστηριότητες του σχολείου: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑπαζαρακι

Από τις δραστηριότητες του σχολείου: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

δεκα

Προσκεκλημένοι στη γιορτή για τα δεκάχρονα του σχολείου

αααα

Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς. Δέκα χρόνια προσφοράς και δημιουργίας

 

Σχολιάστε